Hej igen, seniorer


Dags för en liten påminnelse till dig som ännu inte bestämt dig för att komma till Seniorklubbens Jullunch.


Det är fortfarande gott om tid att anmäla sig. Den 8 december är sista anmälningsdagen. Men varför vänta?


För den utomordentligt blygsamma summan av 150 svårt värdeminskade svenska kronor bjuder vi upp till Jullunch på Big Bowl tisdagen den 12 december kl 13.30. Priset är egentligen 300 kronor men klubben står för hälften. Men det vet du/ni ju redan. Så tveka inte längre.


Anmäl dig så fort du kan till mig Peo Lovén. Mitt mobilnummer är 0703-78 10 00 och epostadressen är peoloven@gmail.com. Glöm inte heller att sätta in de 150 kronorna per person på vårt bankgirokonto 764-1780 och ange namn. Och, som sagt, sista anmälningsdag är den 8 december.


Är det något du undrar över, bara ring eller mejla!

Välkommen!

Styrelsen

PS. Till alla er som redan anmält er, glöm den här påminnelsen.

Välkommen!

Kära Seniorer!


Det börjar lukta glögg lite här och var trots att Mårten gås precis avnjutits.

Det betyder att årets stora begivenhet väntar på oss.

Vårt traditionella julbord!

Eller snarare vår numera traditionella Jullunch!

Efter idogt sökande har vi fastnat för Big Bowl vid hörnet av Drottninggatan och Östra Förstadsgatan. En välmatad och traditionell jullunch med inslag av vegetariska alternativ för den som önskar sådana. Och, lugn, vi ska inte bowla. Bara avnjuta god mat och umgås!


När? Den 12 december kl 13.30 ses vi till ännu en trivsam stund tillsammans i dessa annars tyvärr mycket turbulenta tider.

Priset är hyfsat behagliga 300 kronor. Klubben bidrar med hälften så för dig som är medlem blir det 150 kronor. Var äter man en jullunch för så få kronor? 


Därför, anmäl dig snarast till Peo Lovén. Mobilnumret är 070-378 10 00 och epost-adressen peoloven@gmail.com.


Anmäl dig/er senast den 8 december! Men varför vänta… Glöm inte sätta in 150 kronor per person på vårt bankgirokonto 764-1780 och ange namn. 

Välkomna!

Styrelsen

PS. Kommer du från Lund med tåg tar du dig enklast till Big Bowl med buss 4 mot Värnhem. Adressen är Östra Förstadsgatan 32. För er andra: åk t ex till Värnhemstorget. Det är bara något hundratal meter till Big Bowl.

Hej alla seniorer!


Så är styrelsen åter tillbaka efter ett skönt sommarlov.

Och en sommar som ännu ej är slut!

En underbar sommar där solen lyste starkt varje dag!

Även då man inte alltid såg den...


Redan innan styrelsen gick på sommarlov hann vi med att boka in del

trevliga arrangemang, förhoppningsvis.


Redan den 18 september klockan 17.00 har Staffan Tapper lovat att besöka oss på 

Rådmansgatan för att berätta om sina år i MFF. Men Staffan berättar även om sina med och motgångar på det privata planet. Allt detta kan du läsa mer om i Staffans nyutkomna bok ”En rundvandring i mitt liv”. Boken kan du köpa på plats och då få den signerad! Klockan 17.00 på Rådmansgatan!


Och så är vi framme i oktober, och då närmare bestämt den 27 oktober då det blir dags för vinprovning! Detta sker på Scandic hotell (f d Sheraton). Priset är 499:- och klubben sponsrar med 125:- 

Vinprovningen börjar kl 19 och varar två-tre timmar. Inga förkunskaper behövs. Minst åtta viner provas och förslag till rätt mat till vinerna ges också.

Här vill vi ha din anmälan så fort som möjligt då det är begränsat med platser!


Väl framme i november har vi bokat studiebesök på Saturnus den 9 november kl. 13.00. 

Saturnus ligger på Bronsyxegatan 11 i Fosie. Här gäller max 25 personer och man måste kunna gå i trappor. Och tyvärr kan de EJ ta emot personer med rollatorer.


Och så har det helt plötsligt blivit jul igen, och då så klart med det 

traditionella julbordet! Här jobbar styrelsen redan med att hitta ett bra och gott julbord, men ännu ej hittat något. Här får du gärna hjälpa oss i styrelsen med förslag! 

ALLA FÖRSLAG MOTTAGES TACKSAMT!


Anmäl dig redan nu om du kan till de olika arrangemangen! Har du frågor så fråga mig gärna. Mer detaljerad information angående de olika datumen kommer fortlöpande!


Med hopp om en fin höst för er alla!


Kjell Johansén 

dr.moppe1950@yahoo.se

0704-663564


Hej alla!


Vilken start på sommaren! Även om torkan och värmen kanske inte är optimal för växter och oss som lämnat tonåren bakom oss är det ändå rätt behagligt. Och den som väntar på regn kommer i sinom tid att få sin beskärda del. Det vågar jag nästan lova!

Styrelsen önskar er alla en fortsatt fin sommar!


Juli

Vårt sista evenemang under våren och sommaren blir GRATIS fotboll mellan Rosengård och Linköping fredagen den 7 juli kl 18 på Malmö IP. I pausen bjuds det dessutom på korv! Detta gäller så klart för dig som betalt årsavgiften på endast 200 kronor.

Anmäl ditt deltagande till dr.moppe1950@yahoo.se  eller till 0704-663564

Till dig som ännu inte betalt årsavgiften, inte för sent ännu, får du bankgirot här:

764-1780. Glöm inte skriva vem du är.


Seniorklubben gör i övrigt uppehåll för sommaren och återkommer till hösten men redan nu finns det en rad nya förslag på utflykter och träffar.

Här nedan listar vi vad vi i styrelsen har tänkt oss hitta på. Och har du som medlem någon egen idé, bara kontakta någon av oss. Idéer kan vi aldrig få nog av.


Listan:

September

Staffan Tapper berättar om MFF i tid och otid, då och nu, i framgång och motgång (det har faktiskt varit så också). Och inte om minst sin egen familj. Fyra generationer Tapper som genom åren älskat fotbollen.

Tid meddelar så fort vi vet mer.Oktober

Everyboy's Talking About Jamie. En opera om en skolas udda fågel. En kille som fantiserar om att bli dragshowartist. En hit redan vid urpremiären 2017.

Tid meddelas så fort vi vet mer.


Vinprovning med Tre Kronor. En upplevelse utöver det vanliga med härliga viner, smakbitar som passar in och hisnande historier om vinets ursprung, vingårdar, olika druvor och till vilken mat vinerna passar.

Tid: 27 oktober.


November

Studiebesök på Saturnus. (Inte planeten.) Här får vi en lektion i hur det går till att tillverka essenser, glögg, snapsar och annat gott.

Tid meddelas senare.


Någon gång under hösten

Ulf R Johansson berättar om tiden då Kvällsposten var en av Sveriges största dagstidningar. Om olika mer eller mindre kända personer han mött. Inte minst Sten Broman och Piraten för att nämna några.


Kannibalmuseet i Önneköp eventuellt också med besök på Piratenmuseet i Vollsjö. Arnold Äventyraren tar oss med till Afrikas och Sydamerikas regnskogar. Han berättar livfullt om sina reseminnen bland Afrikas kannibalstammar och Sydamerikas ursprungsfolk.


December

Vårt traditionella julbord! Här återkommer vi också med datum, tid och plats.


Som sagt:

Må sommaren bli både behaglig och skön!

Styrelsen


Senaste kommentaren

20.04 | 18:17

Kära goa Ingrid.. Många samtal och diskussioner har det blivit tidigare år som ibland lett till en artikel i SDS om händelser i Lunds kommun. Kramis Pip

01.03 | 14:53

Hej, är samordnare för en tänkt tur med S/S BORE våren 2022. Intresserade är Flottans män, Svenska Flottans Reservofficersförbund, Malmö Sjöfartsförening samt ytterligare någon förening.

08.01 | 09:33

Hör av dig på lund62@gmail.com

07.01 | 20:47

Bäste Göran
Jag vill så gärna prata med dig om Antoon...
G

Dela den här sidan

unsplash