Kära medlemmar i Sydsvenskans seniorklubb!

Emma Leijsne

Emma Leijsne

Efter den lyckade julfesten med över sjuttio gäster den 27 november i SPF-lokalen i Malmö håller vi helg. Men förbered er redan nu för mötet med Sydsvenskans skolreporter Emma Leijsne klockan 17 den 28 januari! Emma fick nyligen Publicistklubbens pris Guldpennan för ”sin initierade skildring av en av vår tids största samhällsförändringar i Sverige”. Inbjudan kommer efter nyår. Programansvarig är Håkan Thorsson.

Förbered er också för ett studiebesök den 27 februari klockan 13 på Barsebäcks sedan länge stängda kärnkraftverk. Vi måste vara minst tio och kan vara maximalt 30 deltagare som av säkerhetsskäl två veckor före besöket måste anmälas med namn och personnummer. Betänk att hiss saknas och att besöket innebär att vi måste gå i ganska många trappor.  Inbjudan kommer kring 15 januari, dagen efter årets första möte med styrelsen. För programmet svarar Reidar Hansen, Peo Lovén och Bertil Winell.

Vi ska även under våren se teater och musikal.

Först ut är föreställningen ”Farliga förbindelser” den 6 februari på Stadsteaterns scen Hipp i Malmö. ”Farliga förbindelser” är en teatralisk lek om moraliskt förfall, falskspel, förförelse, njutning, hämnd, maktspel och spänning i den franska samvetslösa aristokratin för 230 år sedan. I rollerna märks Marie Götesdotter, Susanne Karlsson, Linn Mildehav, Linus Nilsson och Erik Olsson. Priset är 190 kronor för medlem och medföljande. Boka redan nu max två biljetter på lund62@gmail.com eller per telefon 0705 75 02 95 till opera- och teaterombud Göran Martelius. Betala senast 5 januari 2019 till vårt bankgirokonto 764-1780! Ange till vilken postadress biljetter ska skickas! 

Den 28 mars klockan 19 ser vi ”Matilda the Musical” på Malmö Opera med Marianne Mörck i en av de stora vuxenrollerna. Denna barn- och vuxenföreställning, som har gjort succé på scen i Londons West End, sätts upp med ett stort antal barn och vuxna. Musikalen är baserad på en barnbok från 1988 av Roald Dahl. Matilda är en intelligent bokslukande flickasom protesterar mot orättvisor hemma och i skolan.  Hon blir varse sin övernaturliga kraft som gör hennes fantasier verkliga. Vi har 20 biljetter till ett subventionerat pris på 400 kronor för medlem och 490 kronor för medföljande icke medlem. Boka nu max två biljetter på lund62@gmail.com eller per telefon 0705 75 02 95. Betalning måste vara insatt på vårt bankgirokonto 764-1780 senast 22 januari 2019!

Förbered er också för klubbens årsmöte den 4 mars i SPF-lokalen vid Baltzarsgatan 1 i Malmö!

Med önskan om en God jul och Gott Nytt år!

Styrelsen

Sydsvenskans Seniorklubb

Senaste kommentaren

20.04 | 18:17

Kära goa Ingrid.. Många samtal och diskussioner har det blivit tidigare år som ibland lett till en artikel i SDS om händelser i Lunds kommun. Kramis Pip

01.03 | 14:53

Hej, är samordnare för en tänkt tur med S/S BORE våren 2022. Intresserade är Flottans män, Svenska Flottans Reservofficersförbund, Malmö Sjöfartsförening samt ytterligare någon förening.

08.01 | 09:33

Hör av dig på lund62@gmail.com

07.01 | 20:47

Bäste Göran
Jag vill så gärna prata med dig om Antoon...
G

Dela den här sidan