Visning bakom kulisserna på Operan den 12 oktober.

Skoförrådet

Skoförrådet

En sådan trevlig eftermiddag vi fick, vi 17 st  SDS Seniorer som möttes framför Bror Marklunds ”Thalia”, (hon väger för övrig 628 kg om någon skulle undra),  i Operans foajé för at få en rundtur bakom kulisserna. Vår guide Gunnar Eneroth gjorde turen med oss och han bjöd oss verkligen på en minnesvärd föreställning genom sitt berättande och sin inlevelse och sitt engagemang. Han gav oss en inblick i husets historia, fakta kryddat med anekdoter. Det är ca 90 olika yrkesgrupper som måste samarbeta för att få ihop en föreställning och det behövs massor med rekvisita, kostymer, peruker m.m. Vi fick bl. a. titta in i skoförrådet. Där låg Imelda Marcos i lä vad det gäller antal skor!  I peruk/mask- och sminkateljén fick vi träffa Johannes döparens avhuggna huvud. Det används i operan ”Salome". Processen att få fram en sådan mask är jobbig, speciellt för den sångare som man gör avgjutningen på. Att sjunga måste vara den lätta biten ;).

Innan vi avslutade rundturen med kaffe och kaka i foajén, fick vi gå in i "The Black Box”, (alla stora Operahus har en sådan) eller egentligen Operaverkstan. Det är Malmö Operas barn- och ungdomsavdelning som samarbetar med fria teatergrupper, skolor, kulturskolor och andra institutioner och producerar flera föreställningar varje år. Denna säsong står Carl Jonas Love Almqvist i fokus.

Karin

(klicka på bilderna nedan om ni vill se dem större)

Intresserade åhörare

Johannees Döparens huvud

Repetition pågår

Senaste kommentaren

20.04 | 18:17

Kära goa Ingrid.. Många samtal och diskussioner har det blivit tidigare år som ibland lett till en artikel i SDS om händelser i Lunds kommun. Kramis Pip

01.03 | 14:53

Hej, är samordnare för en tänkt tur med S/S BORE våren 2022. Intresserade är Flottans män, Svenska Flottans Reservofficersförbund, Malmö Sjöfartsförening samt ytterligare någon förening.

08.01 | 09:33

Hör av dig på lund62@gmail.com

07.01 | 20:47

Bäste Göran
Jag vill så gärna prata med dig om Antoon...
G

Dela den här sidan