Referat från Jockes föredrag 23 maj

Skakande skildring av kriminella Malmö

Det kriminella Malmö utvecklas i en tredje våg av unga män som lever utanför samhället och på öppen gata mitt bland vanliga medborgare skjuter varandra.

Den slutsatsen kunde tjugoåtta medlemmar i Sydsvenskans seniorklubb dra efter halvannan timmes föreläsning av tidningens kriminalreporter Joakim Palmkvist.

De kriminella finns mitt i bland oss i den vita världen, sa han.

Kriminaliteten i Malmö är dock inte större i förhållande till antalet invånare än den är i Stockholm och Göteborg.

En del av kriminaliteten legitimeras av vanliga medborgare som till exempel väljer att köpa svarta jobb eller anlitar gäng för indrivning.

Den tredje vågen av unga kriminella har ytterst begränsad insikt om hur samhället funderar.

Joakim Palmkvist, nu även författare med fem utgivningar, berättade om det kriminella Malmös historia ända från tidigt 1900-tal till våra dagar.

Han gav som avslutning på föreläsningen skakande detaljerad insyn i danske livstidsdömde ubåtsmannen Peder Madsens makabra mord på svenska journalisten Kim Wall.

Text och foto: Göran Martelius

Senaste kommentaren

20.04 | 18:17

Kära goa Ingrid.. Många samtal och diskussioner har det blivit tidigare år som ibland lett till en artikel i SDS om händelser i Lunds kommun. Kramis Pip

01.03 | 14:53

Hej, är samordnare för en tänkt tur med S/S BORE våren 2022. Intresserade är Flottans män, Svenska Flottans Reservofficersförbund, Malmö Sjöfartsförening samt ytterligare någon förening.

08.01 | 09:33

Hör av dig på lund62@gmail.com

07.01 | 20:47

Bäste Göran
Jag vill så gärna prata med dig om Antoon...
G

Dela den här sidan