Kanje visar oss Sydsvenskan


Och svarar på våra frågor

Det som ligger närmast i tiden är att Jonas Kanje besöker oss, eller rättare sagt, vi besöker honom på Rådmansgatan den 25 april, redan kl. 16.15.

Vi börjar med att Jonas Kanje visar oss runt i lokalerna och därefter har Jonas lovat ställa upp på information om dagens Sydsvenskan och dess framtid. Här finns tid för att ställa frågor till Jonas Kanje. Jonas älskar frågor som rör Sydsvenskan. Här vill jag gärna se deltagarerekord!


Vi bjuder på en enkel fika.

Anmälan senast 21/4 till:

dr.moppe1950@yahoo.se

alternativ: 0704-663564

Nästa evenemang vi vill trumma för är Sydsvenskans 175- årsjubileum på Malmö Live som äger rum den 8:e maj.

Om detta kommer vi med mer och utförlig information om vad som gäller för oss Seniorer och våra vänner. Vi har fått ett mycket prisvärt erbjudande från Jonas Kanje!

Därefter är det Boule på Drottningtorget den 10 maj. Men innan boulen drar igång ses vi redan på Restaurant Tre Vänner kl. 14.00 för en enkel lunch till självkostnadspris. Tre vänner ligger på Stora Kvarngatan 3 och då är gångavstånd till Drottningtorget!

Så läs din mail precis som du läser morgontidningen, och glöm inte att kolla skräpposten!

Med hopp om en fin vår!

Styrelsen

genom Kjell Johansén

 

Senaste kommentaren

20.04 | 18:17

Kära goa Ingrid.. Många samtal och diskussioner har det blivit tidigare år som ibland lett till en artikel i SDS om händelser i Lunds kommun. Kramis Pip

01.03 | 14:53

Hej, är samordnare för en tänkt tur med S/S BORE våren 2022. Intresserade är Flottans män, Svenska Flottans Reservofficersförbund, Malmö Sjöfartsförening samt ytterligare någon förening.

08.01 | 09:33

Hör av dig på lund62@gmail.com

07.01 | 20:47

Bäste Göran
Jag vill så gärna prata med dig om Antoon...
G

Dela den här sidan

Årets julklapp!

Bäste Seniormedlem! Reservera redan nu onsdag 23/11 kl. 17-19. Denna dag har vi nöjet att presentera ÅRETS JULKLAPPP. Detta sker i samband med att MARTIN ANDERSSON presenterar sin senaste Malmöbok ”Det försvunna Malmö. KVARTER, KOLONIER OCH KOMMERS”. En Malmöbok som verkligen lever upp till epitetet ”Årets Julklapp”, med råge. Boken är på hela 175 sidor, späckad med faktatext och historiska bilder.

Som medlem i Seniorklubben får du köpa boken till det facila priset av 225:- och då givetvis signerad av Martin!

Vi bjuder på enkelt tilltugg / dricka samt kaffe m liten kaga!

Vi ses på Sydsvenskan, Rådmansgatan 6!

Jag vill ha din anmälan senast 21/11 till:

0704-66 35 64 alternativt till:

dr.moppe1950@yahoo.se

VÄLKOMMEN

Julbord!

BÄSTE SENIORMEDLEM!

Så har det åter blivit dags för ett gott julbord.

I år har vi förlagt det till anrika Rådhuskällaren på Stortorget. Malmö den 8:e december!

Tiden är den något tidiga mellan kl. 12-15.00.

Detta då beroende att detta var enda tillgängliga tid, och för att vi skulle få ett så bra pris som möjligt! Styrelsen har genom åren fått synpunkter på att lägga julbordet tidigare dagtid då många bor utanför Malmö! I år blev det kanske i tidigaste laget? Vi prövar detta i år!

Ordinarie pris för julbordet är 450 kronor. Vi får betala 375 och SENIORKLUBBEN subventionerar dessutom så att priset landar på 250 för dig som betalande medlem i Seniorklubben!

Mycket prisvärt för ett dignande julbord!

Jag vill ha din bindande anmälan senast 30 november

till 0704–663564 alternativt:

Betalning till Bg 764-1780. 

Märk med namn och julbord.

Med hopp om att vi ses den 8/12, och om inte,

En God Jul till er alla!

Eller till: 0704-663564

Hälsar Kjell Johansén

Harz & Wernigerode 8-11/11 2022

Varmt välkommen att följa med på en höstresa till sägenomspunna, natursköna Harz! Här väntar välbevarade medeltida korsvirkesstäder, djupa skogar och häxornas husberg Brocken på oss. Vi åker ångtåg genom det trolska landskapet och besöker även ett klosterbränneri från 1600-talet!

Dag 1

Årets höstresa inleds med turen genom Danmark till färjan som tar oss till tyska Puttgarden. Vi pausar för kaffe och lunch innan vi kommer fram till vårt mål, charmiga staden Wernigerode. Staden är känd för sitt överflöd av vackra korsvirkeshus, bl a det vackra rådhuset, av många ansett som det vackraste i Europa. Och det finns många annorlunda hus att välja mellan, vad sägs om det minsta huset, det äldsta huset, der snedaste huset – vi kommer också att förstå varför Wernigerode kallas för ”Den färgstarka staden i Harz”. Vårt fina hotell ”HKK Wernigerode” ligger centralt strax intill gågatorna i Altstadt. Alla rum är individuellt inredda, hotellet har ett stort spa-område, här finns restaurang och olika salar samt bar. Under kvällen serveras vi en god middag. 

 Dag 2

Efter den härliga frukostbuffén inleder vi dagen med en stadspromenad då vi bekantar oss med vår värdstad. Därefter har vi tid att på egen hand utforska staden och njuta av den mysiga miljön. Varför inte besöka något trevligt café och prova ett glas öl från Wernigerodes eget bryggeri, välkända Hasseröder, om inte stadens kända bakverk ”Baumkuchen” lockar. Vid lunchtid åker vi med vår bekväma buss till pittoreska världskulturarvet Quedlinburg. En underbar liten stad med inte mindre än 1300 korsvirkeshus där vi upplever mer än tusen år av tysk historia i en helt bevarad medeltida stadsbild. Här kan vi strosa runt och insupa atmosfären, beundra de vackra husen och kanske äta en bit på en mysig servering. Nöjda efter en innehållsrik dag återvänder vi till hotellet och äter under kvällen vår middag.

Dag 3

Idag ska vi ut och åka ångtåg! Vi tuffar i sakta mak fram på den smalspåriga järnvägen under en fin tur genom de djupa skogarna. Färden fortsätter genom Harz omväxlande landskap till kejsar- och världsarvskulturstaden Goslar. Staden räknas som en av Tysklands vackraste medeltida städer, och under tidig medeltid vistades kejsarna gärna här och de lät även bygga ett kejsarpalats. Efter en liten stadspromenad blir det tid att på egen hand upptäcka Goslar, stadens mysiga butiker och caféer. Under eftermiddagen besöker vi en liten pärla; det gamla klostret i Vienenburg, idag känt för sin sprit- och likörtillverkning! Givetvis får vi prova och det finns också möjlighet att köpa med sig några goda droppar hem. Väl tillbaka i Wernigerode väntar ikväll vår avskedsmiddag.

Dag 4

Efter en god frukost har det blivit dags att lämna Wernigerode och Harz. På snabba vägar tar vi oss norrut. Det blir pauser för kaffe och lunch, och om tiden tillåter tar vi ett inköps-stopp innan vi via Puttgarden-Rödby anländer till Danmark. Under kvällen är vi tillbaka i Malmö. Vi har säkert många vackra, spännande och glada minnen med oss hem!

Pris från 30 pers: 4 500 kr per person för betalande medlemar, för icke medlemar 4 995 kr

Enkelrumstillägg: 600 kr

 I priset ingår: Resa i helturistbuss, bro-, färje- och vägavgifter, 3 övernattningar i dubbelrum, halvpension fr o m middag dag 1 t o m frukost dag 4, turistskatt (gästavgift), stadspromenad i Wernigerode, besök i Quedlinburg och Goslar inkl stadspromenader, besök på klosterbränneri med guidning och provsmakning, ångtågstur. Inköpsstopp, överraskningar samt reseledare. Glöm inte covidbeviset! Med reservation för ändringar i programmet utanför vår kontroll.

OBS! Ändrat datum för bindande anmälan senast 23/9 OBS! Ändrat datum!!! Anmälan till Kjell Johansen dr.moppe1950@yahoo.se, det går bra att ringa också på 070 466 35 64.

Kommentarer

Hans Widing

26.12.2019 21:40

utmärkt